Klik en luister!
×

Opmerking

Google Geocoding API error: The request was denied.

Afasiecentrum Twente e.o.

Afasiecentrum Twente e.o.
Geerdinksweg 191 
7555 DL Hengelo

Het aanbod van Afasiecentrum Twente e.o. bestaat uit afasiegroepen op 6 activiteitencentra van InteraktContour in de regio Twente e.o.

De groepen worden begeleid door speciaal geschoolde activiteitenbegeleiders van InteraktContour. De begeleiders worden ondersteund door een logopedist van Het Roessingh. De logopedist is ook betrokken bij de intake, het formuleren van individuele doelen en de evaluatie van de deelnemers van de afasiegroepen.

De begeleiders kunnen worden geassisteerd door stagiaires en/of vrijwilligers. Alle afasiegroepen werken op basis van een activiteitenplan, dat is toegespitst op de persoonlijke doelen van de deelnemers. Er wordt een beroep gedaan op eigen,actieve inbreng van de deelnemers.

Er is veel aandacht voor onderling contact en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Het leren van elkaar (erkenning en herkenning) is een belangrijk element in de afasiegroepen.

Deelnemers van het Afasiecentrum Twente zijn tevens deelnemers van het activiteitencentrum van InteraktContour. Desgewenst zijn er naast de afasiegroepen mogelijkheden op het gebied van computer, creatief, educatief, beweging, productiegericht werk.

Afhankelijk van de vraag van de deelnemer en de indicatie kan een gevarieerd programma tot stand worden gebracht.

Op de verschillende activiteitencentra gelden verschillende openingstijden.Over het algemeen vindt de ochtendactiviteit plaats tussen 9.00 en 12.00 uur en de middagactiviteit tussen 13.00 en 16.00 uur.

 

Klik en luister!