Klik en luister!

Actie-therapiebox

Uitgever K2

Rollenspellen voor taaltherapeutische groepen

Een spel voor 3 – 6 deelnemers voor verbetering van pragmatische taalbeheersing bij afasie, dysarthrie, woordenvloed- en andere stoornissen

Rollenspellen bieden een uitstekende aanleiding tot een gesprek en vormen een middel waardoor op een speelse manier de meest uiteenlopende taalvormen gestimuleerd kunnen worden. Juist mensen met afasie worden door rollenspellen aangespoord, om zich met alle middelen, die daarvoor zijn, communicatief bezig te houden. Dat kunnen verbale omwegstrategieën zijn: zoals beschrijvingen / omschrijvingen, alsook de inzet van geschrift, gebaar of mimiek. Wat telt is het plezier om eigen vaardigheden uit te proberen. Ook mensen met dysarthrische beperkingen van de vaardigheden in de communicatie profi teren van rollenspellen.

Doel: bevordert de pragmatische en communicatieve taalbeheersing, adequaat reageren met woorden, het verbale- en nonverbale kunnen uitdrukken.

Inhoud: 6 rollenspellen met als thema: gemeenteraad, hotel, taxi, voetbalclub, woningverhuur, studiereis. Elk spel heeft 1 hoofdkaart en 6 rollenkaarten (= 42 kaarten), verpakt in kartonnen doos met handleiding.

Prijs

24,90
Klik en luister!